Ultima localitate aflată pe agenda proiectului „Less Hate, More Speech- Tinerii se implică!” a fost Odorheiu Secuiesc, mai exact la Liceul „Marin Preda”, singura școală cu predare în limba română pe o rază de 50 de km. Orașul situat la jumătatea distanței dintre Sighișoara și Miercurea Ciuc are o populație majoritar maghiară (peste 92%), românii reprezentând un pic peste 2,5% din locuitori. Cu o parte dintre aceștia din urmă ne-am întâlnit duminică, 21 februarie. Atelierul urma să înceapă la ora 9 și jumătate, dar am rămas plăcut surprinși să vedem că la ora 9 erau deja în clasă toți cei 21 de liceeni povestește Ionuț Iordache, jurnalistul GSP din echipa proiectului care a participat la atelier, alături de Adina Cristea
Un pic și despre minunata sală de curs în care a avut loc atelierul. Pereți mov, muțunachii în rafturi, citate mișto și desene cool atârnate și lipite pe pereți. Parcă nu eram într-o școală din România, ci acasă la doamna profesoară Alina Florea, cea care a avut ideea să transforme sala de Engleză într-un loc intim și călduros. Alina Florea rullz! Ancuța, Teodora-Maria, Alexandra, Ioana, Nicoleta, Ioana, Maria, Rodica, Patricia, Ana-Maria, Teodora-Andreea, Antonia, Iulia, Vlad, Liviu, Flaviu, Ionel, Alex, Teodora, Anca și Laura știu de ce!
Echipa „Flower Power” ne-a făcut să ne pară rău că acest proiect se apropie de final. 21 de copii minunați, inteligenți, frumoși și extrem de implicați și activi au fost „găsiți vinovați” pentru acest lucru. Aceștia pot fi întotdeauna un studiu de caz pentru cei interesați să afle cum au reușit niște tineri să crească așa frumos într-un mediu în care sunt minoritari ca români în România. Iar după șase ore încântătoare, nici ei, nici noi nu doream să plecăm acasă, așa de bine ne-am simțit la Odorheiu Secuiesc. Thanks, 2,5%!